wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Polityka prywatności
Kategorie
    Kontakt
    • Abisto.pl
      ul. Dzierżona 4B
      46-040 Ozimek
      NIP: 7542792573
    • E-mail:biuro@abisto.pl
    • Telefon+48 510 682 710
    • Godziny działania sklepuPoniedziałek - piątek 8.00 - 16.00

    Polityka prywatności

    Polityka prywatności

    RODO - INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH

    Szanowni Państwo,
    uprzejmie informujemy, że firma Easy Office Jacek Holicz z siedzibą 45-024 Opole, ul. Staromiejska 7/4 NIP 7542792573, przetwarza Państwa dane, które przekazali nam Państwo na podstawie dobrowolnie wyrażonej zgody.

     

    Wśród tych informacji mogą pojawić się dane, które na gruncie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej nazwa RODO), mają charakter danych osobowych.

     

    Zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych,

    w szczególności z Ogólnym Rozporządzeniem Ochrony Danych (RODO), celem zapewnienia właściwej ochrony danych osobowych, osobie której dane dotyczą należy przede wszystkim podać informacje dotyczące przetwarzania jej danych osobowych w zależności od tego, czy zostały one pozyskane bezpośrednio od osoby której dane dotyczą, czy też z innych źródeł.

     

    W świetle powyższego pragniemy poinformować Państwa, że:

     

    1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych (dalej: administrator danych) jest firma Easy Office Jacek Holicz. Z Administratorem można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na podany powyżej adres lub pocztą elektroniczną na adres info@biuroto.my
    2. Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w oparciu o niezbędność przetwarzania do celów wynikających z obowiązku realizacji zamówień w ramach umowy kupna-sprzedaży zawieranej w serwisie abisto.pl
    3. Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji założonych zamówień, jak również w celach obsługi zgłoszeń reklamacyjnych, zapytań ofertowych czy zbierania opinii o naszej firmie.
    4. Administrator przetwarza Pani/Pana dane osobowe w zakresie, w jakim zostały one udostępniane przez Panią/Pana
    5. Pani/Pana dane osobowe nie są przekazywane do odbiorców w państwach trzecich, tj. poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG).
    6. Pani/Pana dane osobowe, w zakresie niezbędnym, mogą być przekazywane do firm kurierskich (DPD,Poczta Polska,Ruch S.A,Inpost) w celu realizacji (dostarczenia) złożonego zamówienia.
    7. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez administratora danych przez okres niezbędny dla realizacji prawnie uzasadnionych interesów administratora danych.
    8. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługuje Pani/Panu prawo do:
    • żądania od Administratora dostępu do Pani/Pana danych osobowych,
    • żądania od Administratora sprostowania Pani/Pana danych osobowych,
    • żądania od Administratora usunięcia Pani/Pana danych osobowych,
    • żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania Pani/Pana danych osobowych,
    • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/pana danych osobowych,
    • przenoszenia Pani/Pana danych osobowych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego.

     

    1. Administrator danych dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami.

     

    Firma Easy Office w trosce o bezpieczeństwo Państwa danych osobowych wprowadza najwyższe standardy bezpieczeństwa w obsłudze tych danych. 

    - nie przechowujemy Państwa danych osobowych dłużej niż to konieczne 
    - korzystamy z rozwiązań informatycznych i technicznych dostarczanych tylko przez firmy zarejestrowane na  terenie UE oferujące najwyższe standardy bezpieczeństwa
    - szkolimy pracowników w zakresie ochrony Państwa danych osobowych
    - korzystamy w nowoczesnych rozwiązań zabezpieczających Państwa dane osobowe

     

               NIE WYKORZYSTUJEMY PAŃSTWA DANYCH OSOBOWYCH W CELACH MARKETINGOWYCH 

    "COOKIES"

    W serwisie abisto.pl stosowane są pliki „cookies”. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do Twoich danych zmieniając ustawienia „cookies” w swojej przeglądarce.

    Niniejsza „Polityka prywatności” służy wyjaśnieniu tego, w jakim celu na stronach internetowych, którymi administruje Easy Office, używane są pliki „cookies” oraz w jaki sposób użytkownik może określić warunki stosowania plików „cookies”. Przez korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką prywatności.

    Czym są pliki „cookies”?
    Pliki „cookies” to krótkie pliki tekstowe, które są przechowywane w przeglądarce lub na dysku twardym komputera użytkownika strony internetowej, na której stosowane są pliki „cookies”. W przypadku ponownej wizyty użytkownika na stronie internetowej pliki „cookies” pozwalają na rozpoznanie urządzenia końcowego użytkownika i dostosowanie strony do jego preferencji.

    Jakie funkcje pełnią pliki „cookies”?
    Pliki „cookies” mogą pełnić różne funkcje. Podstawowe z nich to zapamiętywanie preferencji użytkownika i dostosowywanie do nich zawartości stron internetowych, umożliwienie przygotowania statystyk odwiedzin stron internetowych lub możliwość polecenia użytkownikowi treści, które są dla niego najbardziej odpowiednie.

    W jakim celu stosujemy pliki „cookies”?
    Pliki „cookies” stosujemy na naszych stronach internetowych w następujących celach:
    Konfiguracji serwisu – umożliwiają ustawienia funkcji i usług w serwisie.
    Uwierzytelniania – umożliwiają informowanie gdy użytkownik jest zalogowany, dzięki czemu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje.
    Reklamy – umożliwiają wyświetlanie reklam, które są bardziej interesujące dla użytkowników, a także personalizowanie reklam.
    Analizy i badania zachowań użytkowników – umożliwiają odczytanie preferencji użytkowników i poprzez ich analizę ulepszanie i rozwijanie produktów i usług. Zbieranie informacji odbywa się anonimowo, bez identyfikowania danych osobowych poszczególnych użytkowników.

    Jak usunąć lub zablokować pliki „cookies”?
    Domyślne ustawienia przeglądarki internetowej zazwyczaj pozwalają na umieszczanie plików „cookies” w urządzeniu końcowym użytkownika. Zgodnie z art. 173 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 21.12.2012 r., poz. 1445) pozostawienie takich ustawień przeglądarki po otrzymaniu informacji na temat plików „cookies” stosowanych w witrynie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na stosowanie plików „cookies” w witrynach internetowych.

    Użytkownik może zmienić domyślne ustawienia przeglądarki w celu uniknięcia zamieszczenia plików cookie na jego urządzeniu. Opis konfiguracji plików cookie dla poszczególnych przeglądarek: FirefoxGoogle ChromeInternet ExplorerBingSafari.

    Należy jednak pamiętać, że usunięcie lub blokada plików „cookies” może wiązać się z tym, że niektóre sekcje naszych stron internetowych nie będą funkcjonowały poprawnie. W szczególności blokada plików cookies uniemożliwia logowanie w naszym serwisie.


    Przejdź do strony głównej
    Oprogramowanie sklepu shopGold.pl